Вътрешният министър разкри, че след като двамата полицаи са били

...
 Вътрешният министър разкри, че след като двамата полицаи са били
Коментари Харесай

Чистка в МВР след смъртта на героите Йордан Илиев и Атанас Градев в Бургас

 Вътрешният министър разкри, че откакто двамата служители на реда са били пометени от рейса, цялостен с бежанци, някои от шефовете сами напуснали

За чистка в Министерство на вътрешните работи заприказва Иван Демерджиев. След гибелта на героите Йордан Илиев и Атанас Градев в Бургас, които изгубиха живота си при осъществяване на служебния дълг, пометени от рейс, цялостен с бежанци, десетина души са били осъдени, това разкри вътрешният министър в „ Тази заран “ по бТВ.

Водещият Златимир Йочев напомни по какъв начин, откакто двамата доблестни мъже от Бургас починаха, вицепремиерът посочи, че имал информация за повече от десетина гранични служители на реда, които вземат участие в трафика на хора. 

„ Всеки един от тези, които имат позволени нарушавания по отношение на нещастието в Бургас, бе осъден. Някои напуснаха системата във входа на инспекциите. Сред тях са и ръководители на гранични полицейски ръководства, в това число и началник на РДГП в Бургас. Двама от тях напуснаха сами, а имаше уволнен “, съобщи Демерджиев.  

Останалите бяха осъдени съгласно тежестта на нарушаванията, тъй като не всички бяха толкоз съществени, добави той.

„ Разкрихме, че не са изпълнени отговорностите първо точно да бъдат тествани на първия пункт тези мигранти, които са били в рейса. В следствие връзката по трасето е неприятна. Нямаше връзка сред Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и „ Гранична полиция “, което за мен е неуместно “, разяснява вътрешният министър. 

„ Най-много ме смути това, че сириецът, който е управлявал рейса, е бил арестуван, само че след това освободен и по-късно настава случая. Хората, виновни за това, си потеглиха сами от системата “, добави той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР